Descriere
Editura: Curtea Veche
Data aparitie:
Limba: Romana
Coperta: Brosata (paperback)
Numar volume: 1
Numar pagini: 536
Dimensiuni: 205 x 145 x 33 mm
Greutate: 0.47 kg
ISBN/Cod: 978-606-44-0072-7
Traducator: Irina-Margareta Nistor
Observatii: Editia a IV-a, revizuita
Comentarii ale utilizatorilor
Prezentare

Scriitorul științific de la New York Times Daniel Goleman susține că, emoțiile noastre joacă un rol mult mai important în gândire, în luarea deciziilor și succesul individual decât este recunoscut. El definește "inteligența emoțională", o trăsătură care nu poate fi  măsurată prin testele IQ, fiind un set de abilități, ce include controlul impulsurilor, auto-motivația, empatia și competențele sociale în relațiile interpersonale.

Deși studiul său, foarte accesibil de altfel, privind cercetarea dezvoltării cognitive și emoționale nu poate convinge cititorii că acest bagaj de cunoștințe cuprinde o aptitudine bine definită și ușor de recunoscut, studiul său este un ghid intrigant și practic pentru stăpânirea emoțională. În căsnicie, inteligența emoțională înseamnă să asculți activ și să fii calm. La locul de muncă, se manifestă prin modul în care șefii oferă angajaților feedback constructiv indiferent de performanțele lor.

Goleman analizează, de asemenea, și programele  pilot din școlile din New York City până în Oakland, California, unde copiii sunt învățați noțiuni ca rezolvarea conflictelor, controlul impulsurilor și aptitudini sociale.

Mai mult

Mai multe despre autor - Daniel Goleman »
Opinii despre cartea Inteligenta emotionala
As indrazni sa spun despre aceasta carte ca este o “biblie emotionala” – o carte de capatai pentru omul modern, care se confrunta atat de des cu probleme ce tin de latura psiho-emotionala, o scriere esentiala pentru copiii de astazi, viitori adulti, care isi construiesc vietile intr-o “minunata lume noua”.
Mai mult
Inteligenta emotionala in leadership e o particularizare a teoriei generale pe care Daniel Goleman a prezentat-o in deja celebra carte "Emotional Intelligence". Ambele carti pot schimba mentalitati, ambele carti iti pot deschide ochii, in special daca nu ai idee cu ce se mananca acest tip de inteligenta si ai trait cu ideea ca doar IQ-ul iti poate influenta succesul.
Mai mult
Lucrarea lui Daniel Goleman, publicata prima oara in 1995 – "Emotional Intelligence“, a devenit in scurt timp o revelatie in domeniu, aducand perspective noi psihologiei mondiale si confirmari celor care incercau sa demonstreze ca afectivul are si el o minte proprie.
Mai mult
Review-uri
Ratingul general al produsului:
Recenzii
     
     
     
     
Detii sau ai citit cartea?
Acorda o nota
Adauga un review