Spovedania unui preot ateu


23.99 lei
+
buc
-
Adauga in Wishlist
STOC EPUIZAT!
Info livrare
Incepand De Vineri, 08 Dec
Lu - Vi: 09:00 - 17:00
021 308 1777
contact@libmag.ro
Descriere
Editura: Curtea Veche
Data aparitie:
Limba: Romana
Coperta: Brosata (paperback)
Numar volume: 1
Numar pagini: 176
Dimensiuni: 200 x 130 x 10 mm
Greutate: 0.17 kg
ISBN/Cod: 978-606-588-961-3
Comentarii ale utilizatorilor
Prezentare

Spovedania unui preot ateu este o meditatie provocatoare pe tema conditiei umane, dar si o căutare a divinului, a credinţei, dincolo de superstiţii, dincolo de dogme, dincolo de orice religie instituţionalizată. Născută dintr-o experienţă directă de viață, tragică şi tulburătoare, cartea refuză resemnarea şi postulează o încredere reînnoită în umanitate.

De mulți ani port haina preoției. Am slujit atâtea Învieri, an de an, și atâtea morți, mult mai multe, ori de câte ori s-a ivit prilejul. Am văzut atâtea nașteri și decese, atâtea vieți… atâtea suflete pe dinăuntru, din scaunul spovedaniei, acolo unde mii de oameni, de-a lungul vremii, mi-au arătat gândurile lor, îndoielile, neputințele, durerile, dar mai ales toate mizeriile ascunse în viscerele lumii. Când m-am hirotonit eram doar un copil. După primele spovedanii, m-am maturizat. După primele înmormântări, m-am abrutizat. După atâtea slujbe, m-am plictisit… de moarte… M-am săturat de studiul ăsta antropologic al omului religios. Cândva m-a fascinat, dar acum, că am văzut prea mult…

Mai mult

Mai multe despre autor - Ion Aion »
Opinii despre cartea Spovedania unui preot ateu
Daca esti genul de persoana care nu stie sa faca diferenta intre a fi religios si a fi credincios, iti sugerez sa gasesti o alta carte pe care sa o citesti. De ce? Pentru ca nu vei putea intelege cu adevarat despre ce este vorba si vei lua ad literam ce scrie, fara sa analizezi contextul si fara sa te introspectezi.
Mai mult
Nascuta dintr-o experienaa directa de viata, "Spovedania unui preot ateu" cauta raspunsuri simple la ample framantari umane si le propune apoi cu umor si tragism, prin decupaje din viata de zi cu zi a unui preot care denunta dogmele, dar elogiaza credinta.
Mai mult
Review-uri
Ratingul general al produsului:
Recenzii
     
Detii sau ai citit cartea?
Acorda o nota
Adauga un review