Descriere
Editura: Nemira
Data aparitie:
Limba: Romana
Coperta: Brosata (paperback)
Numar volume: 1
Numar pagini: 160
Dimensiuni: 235 x 165 x 15 mm
Greutate: 0.42 kg
ISBN/Cod: 978-606-43-0062-1
Ilustrator: Mircea Pop
Comentarii ale utilizatorilor
Prezentare

Plina de jocuri de cuvinte si cu numeroase trimiteri culturale, "Melciclopedia" este o aventura a imaginatiei, a eruditiei si a spiritului ludic.

Intr-o dimineata de toamna, Melcul Print si-a dat seama ca nu stie cine este. Convins ca fiecare dintre noi este mai mult decat un simplu nume, porneste in aventura vietii sale, cea mai mare aventura a oricarui erou: descoperirea de sine.

Calare pe un melcteorit ajunge in Melxopotamia, o tara a carei forma de guvernamant este anarhia constitutionala si a carei economie se bazeaza pe industria melcalurgica, pe industria constructoare de melcomotive, dar si pe ploile de melcteoriti. Aici se intalneste cu Melc Capone, cel mai mare gangsteropod, cu Melcduza Zuza si Melca Sirena, dar si cu Melcfisto, si descopera ca exista nenumarate si nebanuite feluri de melci (melci de apa dulce si melci de apa minerala, melci de limonada, melci marini si melci submarini, melcaini si melhiene, si chiar si niste melci maramureseni, originari din nordul Romaniei, care au pe partea din fata a cochiliei, ca semn distinctiv, sigla Ferrari). Melcredo quia absurdum, cum ar veni.

Aventura sa este un parcurs initiatic, o odisee a spiritului ludic si imaginativ, a acelei parti din noi care trebuie sa invete din nou sa viseze, sa zambeasca, sa priveasca si sa inteleaga, sa traiasca pe indelete si fara graba.

Melc-avertisment: indiferent cum alegeti sa va traiti aventura personala – cu viteza melcului sau cu viteza ametitoare a secolului in care traim – trebuie sa tineti minte un lucru: cele mai lungi si mai dificile calatorii le avem inauntrul, nu in afara noastra.

"– Te rog…, deseneaza-mi o oaie, i-am repetat.

Stupoarea i s-a sters de pe chip intr-o clipita si mi-a spus:

– Cu cochilie sau fara?

Acum mi-a venit mie randul sa alunec pe toboganul perplexitatii, dar intrasem in hora si trebuia sa joc.

– Cu cochilie. Cine a mai pomenit oaie fara cochilie? i-am spus.

– Ei, vezi tu, Melcule Print, a fost o vreme cand existau si oi fara cochilie.“

Mai mult

Mai multe despre autor - Iulian Tanase »
Opinii despre cartea Melciclopedia
Este o carte a regasirii profunde, dincolo de experien?e si relatii, o cautare intensa a sinelui, a persoanei reale fara artificii umane sau inconjuratoare. Te pune fata in fata cu tine insuti/insati, independent de lumea din jur si de oamenii la care te raportezi si iti arata tot ceea ce ai trait, cum te-a schimbat totul si cat din tine a mai ramas dupa toate furtunile.
Mai mult
Cartea poate fi citita si ca o parabola in care socialul, politicul ?i individualul se intalnesc cu reflectia teologica, explorarea destinului uman (in ritm de melc) ?i redescoperirea valorilor autentice. Ilustratiile atent concepute, migalos lucrate si impecabil prezentate de Mircea Pop completeaza textele si le dau o veritabila tinut? vizuala.
Mai mult
Iulian Tanase este un scriitor „superrealist”, asa cum isi spune, in joaca. De fapt, ii place foarte mult sa se joace – si in scris, si de-adevaratelea. "…totul a plecat tot de la un joc de cuvinte: „melcomotiva“. Eram eu pasionat de Photoshop pe vremea aia, am gasit niste fotografii cu locomotive vechi si le-am combinat cu o cochilie de melc. Imaginea a iesit foarte OK. ?i, iar, dintr-un cuvant s-a nascut o lume, cumva. Sunt tot felul de stimuli de la care poti sa pleci si sa ajungi sa generezi un intreg univers" - Iulian Tanase
Mai mult
Cartile precum "Melciclopedia" | Iulian Tanase te ajuta sa gandesti complex, te scot din cotidian iti stimuleaza mintea si te aduc in fata unor situatii cu care nu te intalnesti in viata reala. Analizand ceea ce citesti, trecand totul prin filtrul propriu, vei putea ajunge singur la anumite concluzii si vei descoperi reactii pe care nici nu stiai ca le poti avea.
Mai mult
Review-uri
Ratingul general al produsului:
Recenzii
     
Detii sau ai citit cartea?
Acorda o nota
Adauga un review