Prelucrarea datelor cu caracter personal

Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Accesul/vizitarea site-ului www.libmag.ro se supune termeniilor si conditiilor de utilizare si politicii de confidentialitate, implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intreaga intelegere dintre parti.

Ne rezervam dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul site-ului, precum si "Politica de Confidentialitate" si "Termenii si Conditiile" de folosire iar dumneavoastra veti fi informat in acest sens.

Acces la datele personale:

Ne rezervam dreptul sa stocam informatiile clientilor: nume, prenume, adresa, email, telefon, numar de carti comandate si titluri, pe durata necesara indeplinirii comenzilor si in vederea realizarii de statistici.

Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, promotii, newslettere si recomandari personalizate pe zona de interes.

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC TARGUL CARTII SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizati.

Totodata,  incepand cu data de 25 mai 2018, sunt aplicabile prevederile Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor).

Informatiile pe care le colectam cu privire la dumneavoastra precum si modul in care le colectam pot varia in functie de produsele pe care le utilizati si/sau la care subscrieti sau faceti o comanda, modul in care ati utilizat produsele dar si modul in care ati interactionati sau ati interactionati cu TARGUL CARTII SRL. Aceasta se aplica atȃt in cazul in care sunteti client deja existent sau chiar daca nu sunteti client dar si ceea ce am obtinut de la o terta parte care avea permisiunea de a face schimb de informatii cu noi.

TARGUL CARTII SRL va prelucra datele dvs. cu caracter personal atunci cȃnd este vorba de:

  • Executarea sau incheierea contractului intre parti. Se vor prelucra elemenente cum ar fi: nume, prenume sau denumire societate/institutie, serie si numar C.I., C.N.P. sau C.U.I./numar de inregistrare in Registrul Comertului, adresa/sediu, adresa de e-mail, numar de telefon, user si parola create in sistemul online, banca si contul.
    Avȃnd in vedere interesul nostru in mentinerea securitatii si serviciilor noastre, marketing direct si imbunatatirea serviciilor noastre aceste date vor fi strict securizate iar in cazul in care nu veti dori sa le conferiti aveti dreptul de a refuza. 
  • Consimtamantul pe care il acordati in momentele in care este solicitat. Consimtamantul poate fi retras in orice moment.
  • Conformarea cu o cerinta legala imperativa, proceduri, si dreptul dvs. de a restrictiona utilizarea datelor proprii, care controleaza obiectul serviciilor ce vor fi prestate sau produselor ce vor fi comandate si/sau livrate.

Enumeram, cu titlu de exemplu, momentele in care datele dumneavoastra cu caracter personal vor fi solicitate:

  • La o precomanda sau la o comanda;
  • La incheierea unui contract;
  • La facturare;
  • La returul unui produs;
  • La cumpararea unuia dintre produsele sau serviciile oferite;
  • La utilizarea retelei sau oricare dintre produsele sau serviciile oferite;
  • La inregistrarea pentru un anumit produs sau serviciu;
  • La abonarea la alerte;
  • La momentul contactarii de catre dumneavoastra prin diverse modalitati cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
  • La momentul la care veti participa la un eventual concurs sau tragere la sorti;
  • La momentul la care vizitati sau navigati pe site-ul nostru;
  • Atunci cȃnd ati acordat permisiunea altor societati, cum ar fi partenerii nostri comerciali sau asociatii nostri, precum si unor terti furnizori sau contractanti ai nostri, sa faca schimb de informatii cu noi cu privire la dvs.;
  • În situatia in care datele  dumneavoastra cu caracter personal sunt publice sau sunteti clientul unei activitati comerciale pe care o achizitionam;
  • La momentul identificarii  clientului;
  • La operarea comenzii in depozit;
  • La trimiterea comenzii prin curier (alaturi de date: nume, prenume, adresa, nr. tel), segmentare si personalizare comunicari comerciale via e-mail/newsletter);
  • Alte asemenea.

*Utilizam/nu utilizam cookie-uri si alte tehnici.

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

  • Prelucrarea unei  precomenzi sau a unei comenzi precum si pentru a va tine la curent cu evolutia comenzii dvs;
  • Încheierea unui contract;
  • Facturare;
  • Returul unui produs;
  • Furnizarea unuia dintre produsele sau serviciile oferite. Aceasta pot include alte servicii care nu sunt incluse in contractul cu dvs. , servicii care utilizeaza informatii despre locatia dvs., precum si pentru a va contacta cu mesaje privind modificari ale produselor sau serviciilo;
  • Oferirea de acces la reteaua noastra sau la oricare dintre produsele sau serviciile noastre;
  • Trimiterea de alerte;
  • Oferirea informatiilor necesare dvs. si solicitate in prealabil de catre dvs. in momentul contactarii de catre dumneavoastra prin diverse modalitati cum ar fi telefonic, e-mail sau direct la sediu/punct de lucru;
  • Oferirea de premii sau discounturi la momentul la care veti participa la un eventual concurs sau tragerela sorti;
  • Permisiunea accesului la momentul la care vizitati sau navigati pe site-ul nostru;
  • Marketing si individualizarea serviciilor pe care vi le oferim.  În calitate de client al nostru, daca v-ati dat consimtamantul, va vom tine la curent in general cu privire la noile produse si/sau servicii, va vom trimite alerte,  buletine informative sau alte asemenea, va vom invita sa oferte, promotii, trageri la sorti.  Daca ne-ati dat permisiunea, va vom contacta si pentru a va aduce la cunostinta produsele si serviciile care consideram ca v-ar putea interesa daca nu optati sa renuntati la primirea unor astfel de mesaje de marketing din partea noastra; Va vom contacta prin posta, online, telefonic sau prin notificari de tip "push" sau prin intermediul aplicatiilor noastre. Abonare utilizator la notificare "stoc epuizat" cand apare pe stoc o anumita carte. Trimiterea de notificari in momentul in care o anumita carte, selectata de utilizator, a ajuns pe stoc.
  •  Va vom putea contacta prin Prevenirea fraudelor si securitate; Diverse informatii anonimizate cu privire la utilizator, necesare pentru analize de marketing. Utilizam instrumental Google Analytics (https://www.google.com/analytics/terms/us.html). Nu folosim functii avansate de identificare de tip ID user, insa utilizam functii de retargeting/remarketing
  • Vom prelucra, de asemenea, datele cu caracter personal in scopuri de protectie anti-frauda si detectare a fraudelor, pentru protejarea retelelor noastre si detectarea utilizarii incorecte sau a avariilor la retelele noastre.  Vom dezvalui informatii daca acest lucru este justificat in scopul de a ne proteja impotriva fraudelor, a ne apara drepturile sau proprietatea, sau a proteja interesele clientilor nostri. De asemenea, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. pentru a ne conforma obligatiei legale de a raspunde la cererile legale ale autoritatilor. Datele dvs. cu caracter personal vor fi comunicate doar atunci cand consideram, cu buna credinta, ca avem obligatia de a face acest lucru in conformitate cu legea si in baza unei evaluari exhaustive a tuturor cerintelor legale;
  • Daca vom urma o procedura de reorganizare sau de vanzare catre o alta socitate, vom comunica informatiile dvs. atunci cȃnd aceasta va fi necesar; 
  • Aflarea istoricului de navigare online pe pagina noastra;
  • Identificarea  clientului;
  • Operarea comenzii in depozit;
  • Trimiterea comenzii prin curier (alaturi de date: nume, prenume, adresa, nr. tel), segmentare si personalizare comunicari comerciale via e-mail/newsletter);
  • Utilizarea formularului de contact completat in prealabil de dvs.,  cu date necesare pentru a raspunde solicitarilor utilizatorilor pe diverse teme propuse de dumneavoastra. Nu folosim aceste date in alt scop decat acela al formularii unui raspuns.
  • Identificarea posibililor furnizori de carti, programarea de  intalniri in scop de achizitionare, precum si oferirea datelor necesare pentru efectuarea intalnirilor de achizitii.
  • Alte asemenea.

Scopul colectarii datelor este, asadar: curierat, plati cu cardul, reclama, marketing si publicitate, comert online si newsletter in cazul in care v-ati abonat la acesta, caz in care adresele de e-mail devin active si vor fi utilizate in acest scop, pana cand va manifestati optiunea de a va dezabona prin trimiterea unui email la adresa indicata pe site sau in continutul newsletterului. In cazul in care optati pentru plata online cu cardul, va avea acces la datele personale procesatorul de plati mobilpay.ro (NETOPIA S.R.L.). In cazul in care optati pentru livrare prin curier vor avea acces la datele personale urmatorii curieri: DPD (S.C. DYNAMIC PARCEL DISTRIBUTION S.A.) si Prioripost (C.N. POSTA ROMANA S.A.)

**Vom stoca informatiile dvs. atat timp cat ni se cere prin lege. Daca nu exista nicio cerinta legala, le vom stoca doar atat timp cat este necesar. Cu exceptia situatiei in care legea prevede altfel, de regula vom prelucra datele dvs. pe perioada existentei unui contract intre parti, plus o perioada de trei ani de la incetarea acestuia.

Avem echipe/colaboram cu echipe de securitate specializate care analizeaza si imbunatatesc in mod constant masurile pe care le-am adoptat pentru protectia datelor dvs. cu caracter personal impotriva oricarui acces neautorizat, pierdere accidentala, dezvaluire sau distrugere.
Comunicarile prin internet (cum ar fi e-mailurile) nu sunt sigure daca nu sunt criptate. Comunicarile dvs. pot traversa mai multe tari inainte de a fi remise, deoarece aceasta este natura internetului. Nu putem accepta responsabilitatea pentru niciun acces neautorizat sau pierdere de date cu caracter personal care nu tine de controlul nostru.

Nu va vom cere niciodata sa ne comunicati informatiile dvs. sigure, personale sau privind contul, printr-un mijloc de comunicare nesolicitat. Raspundeti pentru pastrarea in siguranta a informatiilor personale si privind contul si pentru necomunicarea acestora catre alte persoane.

Dumneavoastra aveti, in legatura cu datele personale, urmatoarele drepturi:

  • În primul rȃnd dreptul de acces la datele cu caracter personal prin a solicita o copie a datelor cu caracter personal pe care le detinem  in legatura cu dvs. 
  • De asemenea, aveti dreptul de rectificare a datelor cu caracter personal  daca acestea nu sunt corecte. Daca datele pe care le detinem cu privire la dvs. trebuie actualizate sau in cazul in care considerati ca acestea pot fi incorecte, va puteti autentifica online sau puteti contacta echipa noastra de Relatii cu Clientii.
  • Aveti dreptul de a putea lua cu dvs. datele proprii pe care ni le-ati comunicat in anumite circumstante.
  • Aveti dreptul de opozitie la utilizarea datelor cu caracter personal
  • Daca nu doriti sa mai primiti mesaje de marketing privind serviciile si produsele noastre si/sau ale partenerilor nostri, puteti opta pentru a renunta la toate comunicarile de marketing sau doar la metodele.
  • Daca doriti sa ne contactati in legatura cu oricare dintre drepturile dvs. sau sa faceti o plangere in legatura cu modul in care utilizam datele dvs. cu caracter personal, va rugam sa contactati echipa noastra de Relatii cu Clientii sau trimiteti-ne un e-mail. Vom face toate eforturile pentru a ajuta, dar daca aveti in continuare nemultumiri, puteti contacta Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. 
  • Dreptul de a restrictiona utilizarea datelor dvs. cu caracter personal. În anumite circumstante, aveti dreptul de a ne solicita sa stergem datele dvs. cu caracter personal pe care le detinem. În cazul in care considerati ca va pastram datele mai mult decat este necesar, ar fi bine sa verificati mai intai la serviciul de Relatii cu Clientii daca a incetat contractul  dintre parti.

Politica de Confidentialitate - nelamuriri

Daca aveti intrebari legate Politica de Confidentialitate sau doriti sa fiti informat asupra datelor cu caracter personal prelucrate de catre TARGUL CARTII SRL si care va privesc direct, nu ezitati sa ne contactati!

Tipul de date colectate

Date necesare pentru inregistrare pe site si facturare (nume, prenume, telefon, email, adresa de facturare si adresa de livrare), date de trafic, cookie-uri (stocate automat) necesare pentru colectarea adresei IP a computerului, a tipului de browser folosit si paginile vizualizate, a referintelor si apoi pentru procesarea informatiilor in forma agregata, precum si pentru autentificare si retinerea cosului de cumparaturi.

Utilizatorii au dreptul de a refuza sau sterge cookie-urile, insa acest fapt va afecta usurinta navigarii pe site si retinerea produselor adaugate in cosul de cumparaturi.

Partajarea datelor

Datele personale de identificare colectate de Targul Cartii SRL nu sunt difuzate catre terte parti. Datele non-personale de identificare (adresele IP, datele de trafic si cookie-urile) sunt date cu caracter anonim, stocate pe site si in serviciul de monitorizare a traficului Google Analytics, de asemenea nu sunt partajate si sunt folosite doar pentru analize asupra performantei site-ului si a comportamentului utilizatorilor.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre Targul Cartii SRL si sunt comunicate numai la solicitarea autoritatilor publice fiscale.

Conform Regulamentului (UE) nr. 679/2016, al Parlamentului European si al Consiliului Uniunii Europene, privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de mail contact@libmag.ro sau la adresa fizica a Targul Cartii SRL.

Daca solicitati livrare prin curier, vor fi transmise catre curierul DPD datele urmatoare: nume, prenume, telefon, email, adresa de livrare.

In cazul optarii pentru plata online, procesarea datelor se face pe serverele companiei care furnizeaza aceste servicii (NETOPIA SRL prin mobilpay.ro). Targul Cartii SRL nu solicita si nu stocheaza date referitoare la cardul dumneavoastra.

Securitatea datelor colectate

  • Datele personale colectate de Targul Cartii SRL sunt stocate pe servere amplasate in incaperi protejate si cu acces fizic limitat.
  • Accesul utilizatorilor la sectiunea restrictionata a site-ului, inclusiv parcurgerea procedurilor de inregistrare si oriunde este necesara autentificarea utilizatorului, se face prin utilizarea unei sesiuni de acces criptate prin protocolul standard de criptare SSL.
  • Furnizorul procedeaza in mod regulat la audituri si teste de securitate a propriei infrastructuri informatice pentru a avea convingerea sigurantei si securitatii acesteia.

Targul Cartii SRL nu va folosi datele personale colectate in afara propriilor servicii, incluzand serviciile acestui site dar nelimitandu-se doar la acesta.

Targul Cartii SRL va pune la dispozitia utilizatorului posibilitatea de a renunta la informarile comerciale sau de orice alta natura efectuate cu privire la propriile sale servicii, printr-un sistem usor de utilizat si simplu de dezabonare.

Datele anonime colectate (date de trafic, ip-uri, cookie-uri) prin statisticile din site si sistemul de monitorizare a traficului Google Analytics, pot sa fie utilizate pentru realizarea de analize si rapoarte statistice, rezumate si informari precum si pentru activitati de marketing cum ar fi publicitate, promovarea si ofertarea produselor si serviciilor proprii.

Conform legislatiei in vigoare, datele cu caracter personal obtinute pot fi dezvaluite fara consimtamantul utilizatorului spre institutiile statului abilitate in acest sens, dar numai in urma unei cereri oficiale si legale adresate operatorului de catre acestea.

Termeni si conditii de utilizare

Va rugam sa accesati si sectiunea "Termeni si Conditii" care se aplica de asemenea accesului dumneavoastra pe acest site.

 

Contact:

SC TARGUL CARTII SRL
Str Paleologul 3A, Sector 2, Bucuresti
Telefon:  0723 003 985 / 0741 030 022
E-mail: contact@libmag.ro
Cod Unic de Inregistrare: RO34029400
Nr. de ordine in Registrul Comertului: J40/905/2015

Numar operator date cu caracter personal ANSPDCP: 34706